Waxen

Waarom waxen
Waxen is een tijdelijke methode van ontharen om een super gladde huid te krijgen zonder stoppeltjes. Door de haren met wortel en al te verwijderen, blijft het ook veel langer glad dan wanneer je scheert of ontharingscrème gebruikt. .
Bij waxen blijven de haren gemiddeld 3 tot 5 weken weg, en komen als een zachte haar terug.
Op sommige plaatsen komen de haartjes bij consequent en regelmatig waxen zelfs helemaal niet meer terug. Nog een pluspunt is dat door de waxbehandeling ook de dode huidcellen worden verwijderd. Dit maakt uw huid heerlijk zacht en glad.
Ik werk met het merk Lycon Precision Wax. Deze wax is zeer zacht voor je huid en dus ook zeer geschikt voor de gevoelige huid.

Wat kun je allemaal waxen
Gezicht
Wenkbrauwen
Hele lichaam

Brazilian waxing
Brazilian waxing is het waxen van de gehele schaamstreek inclusief de bilnaad. Dit is natuurlijk heel spannend wanneer je dit voor de eerste keer laat doen. Maar ben gerust, dit is voor mij heel normaal om te doen! En een dagelijkse bezigheid in mijn praktijk. Ik werk heel hygiënisch door met handschoenen en wegwerp spatels te werken.

Tips voor en na de Waxbehandelingen

 • Scheer je haren 14 dagen van te voren niet.
 • Wanneer je graag voor een vakantie haarvrij wilt zijn, plan dan je je eerste behandeling ongeveer 8 weken van te voren. Haren groeien in verschillende groeifases. Je moet dus in het begin zeker 2 behandelingen om de 4 weken plannen om alle groeifases mee te pakken.
 • Wanneer je echt uitzonderlijk gevoelig bent voor pijn, neem je 30 minuten voor de behandeling twee paracetamol in.
  Gebruik vanaf de eerste dag na de waxbehandeling de Lycon Ingrow-X-it Spray als je gevoelig bent voor ingroeien van haartjes of snel last hebt van pukkeltjes.

Kom afhankelijk van je persoonlijke haargroeisnelheid na 3 tot 6 weken na de vorige afspraak terug; het haar dient dan ten minste 2 mm lang te zijn. (Dit is de grootte van een rijstkorrel)
Scrub je huid van het lichaam 1 of 2 dagen van te voren.

Liever niet doen, de eerste 24 uur na de Waxbehandeling

 • Neem geen heet bad of hete douche.
 • Ga niet in de zon of onder de zonnebank liggen. Gaat u toch zonnen gebruik dan een zonnebrandcrème.
 • Ga niet naar de sauna.
 • Draag geen strakke of niet ademende kleding.
 • Stel gebruik van geparfumeerde producten even uit.
 • Raak de gewaxte huid na de behandeling niet aan met de nagels of vingers als deze niet perfect schoon zijn. Lege haarfollikels (haarzakjes) zijn namelijk gemakkelijk toegankelijk voor bacteriën.
 • Gebruik 24 uur geen zelfbruinende crèmes of vette oliën.

Wax niet als je medicijnen slikt die de gevoeligheid van de huid beïnvloeden zoals Roaccutane, Tetracycline of Glucolic Acid. Stel me op de hoogte als je diabetes of een huidallergie hebt.

Natuurlijk zijn er een paar mindere momenten als de wax wordt weg getrokken. Vooral de eerste behandeling is even wennen, daarna wordt het echt minder pijnlijk! Vaak blijkt het achteraf altijd mee te vallen. Ik doe er alles aan voor een zo prettig mogelijke behandeling.

Je kunt gewoon komen waxen wanneer je je menstruatie hebt. Houd er wel rekening mee dat je tijdens deze tijd van de maand meer gevoelig bent. Daarom raad ik je ook aan een week na de menstruatie te komen. Wel vraag ik je om bij een Brazilian waxbehandeling een tampon te dragen tijdens een menstruatie.

Bij mij is iedereen welkom vanaf 16 jaar. Ben je jonger 16 dan vraag ik je de eerste keer je ouder of voogd mee te nemen naar de eerste afspraak. Bij toestemming is dit bij een vervolg afspraak niet meer nodig.

Waxen is een snelle en hygiënische manier van ontharen en is veel minder pijnlijk dan harsen. Bij onze wax soorten wordt er alvorens een olie aangebracht op de huid die er voor zorgt dat de wax alleen aan de haartjes plakt en dus niet aan de huid zoals bij de reguliere hars soorten wel het geval is. Hier door heeft de huid na de waxbehandeling bijna geen irritatie.

Brazilian wax is de benaming voor het totale ontharen van de hele schaamstreek inclusief bilnaad. Je kunt ook kiezen voor een bikinilijn waxing. Dan kan het slipje aanblijven en wax ik alleen de zijkanten van de schaamstreek.

Ja, graag wax ik je nog een aantal dagen voor de uitgerekende datum.

© Copyright - Huidverzorgingspraktijk Evelien | Huidverzorgingspraktijk Evelien is aangesloten bij de branchevereniging voor schoonheidsspecialistes de Anbos | Powered by Provisual